Alles over Dance4Life

Be the change you want to see! Doe mee en support Dance4Life.
Zo werken we samen aan een gezonde toekomst van jongeren.

Wat doet Dance4Life?

Dance4Life gelooft in de kracht van jongeren. Want sterke jongeren veranderen de wereld zelf. Dance4Life inspireert jongeren met muziek en dans en geeft seksuele voorlichting. Ook motiveren we hen zélf in actie te komen voor hun leeftijdsgenoten. Zo werken we samen aan een gezonde toekomst. Het Nederlandse initiatief vindt inmiddels plaats in bijna 20 landen verspreid over 5 continenten.

Jongeren

Dance4Life richt zich specifiek op jongeren, want vooral zij worden hard getroffen. In veel gevallen hebben jongeren geen toegang tot informatie over seksualiteit. Bovendien worden de rechten van jongeren vaak geschonden. Zo kunnen jongeren in veel landen niet aan condooms komen en mogen zij zich vaak niet zonder toestemming van hun ouders op soa's zoals hiv laten testen. Dit heeft heftige gevolgen: het aantal aidsgerelateerde doden onder jongeren (tussen de 10 en 19 jaar) is de afgelopen 10 jaar met 50 % gestegen, terwijl het totaal aantal aidsdoden is afgenomen.

Resultaten

Sinds de oprichting in 2004 heeft Dance4Life al meer dan 2 miljoen jongeren seksuele voorlichting gegeven. Ruim 800.000 van deze jongeren zijn tijdens het programma zelf in actie gekomen om bij te dragen aan een gezondere toekomst. Bijvoorbeeld door hun kennis te delen met anderen, geld in te zamelen of vrijwilligerswerk te doen. Doordat zij hun kennis overdragen op gemiddeld 5 andere jongeren heeft Dance4Life inmiddels een indirect bereik van 4 miljoen jongeren.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen